Strips

Nieuws uit stripland

Smurfen: indoctrinerende genderconcepten in kinderstrips

De laatste smurfenstrip blijkt doordrongen van genderconcepten. Moet dit ouders zorgen baren?

Op zoek naar de bronnen van de Nijl

Een charmante graphic novel over Olivia Burtons zoektocht naar haar vader en over de excentrieke ontdekkingsreiziger Richard Burton.

De Ilias in strip – het kan en het kan goed

Het eerste deel van drie in de verstripping van de Ilias blijkt een schot in de roos. Evenwichtig, getrouw, beeldmooi en spannend.

Beter een goede kopie dan een slecht origineel

In de nieuwe de Kiekeboes Blauwblauw belandt het bekende gezin in een Franse wijnstreek op zoek naar Fannys vriendin in nood…

Nieuwe strips in de winkel

Bekijk alle nieuwe strips

Strips in de kijker

De Doorbraak Stripbrief

Doorbraak maakt tweewekelijks een gratis nieuwsbrief voor stripliefhebbers. Schrijf u hieronder in en daarna kan u natuurlijk ook in- en uitschrijven op de andere Doorbraak-nieuwsbrieven. 

Striptelex

Oude Suske en Wiske afgewerkt

Oude Suske en Wiske afgewerkt

Na 61 jaar is De sonometer klaar. Willy Vandersteen begon zelf nog aan het avontuur van Suske en Wiske, maar werkte het nooit af. Het album verschijnt in september. Oorspronkelijk zou het verschijnen in de Blauwe Reeks, want bedoeld voor het blad Kuifje van Hergé.

31/08/20

Nieuw striptijdschrift

Eind juli verscheen het allereerste nummer van het nieuwe stripblad Jump (uitgeverij Personalia). Het maandblad richt zich op jongens en meisjes vanaf 10 jaar, en heeft ook een tienjarige hoofdredacteur, Tim van der Kaaden. Aan de basis van Jump ligt de gelijknamige strip van Charel Cambré.

17/08/20

Blauwe Reeks

Blauwe Reeks

Standaard Uitgeverij bezorgt een aparte, bibliofiele editie van de zogenaamde Blauwe reeks van Suske en Wiske. Dat zijn de albums die hij maakte voor het weekblad Hergé. In twee delen worden al deze acht albums gebundeld, onverkort en met een inleiding en een uitgebreid achtergronddossier.

10/08/20

We veranderen van naam

Onze winkel is van naam veranderd. Winkel.doorbraak.be wordt nu boeken.doorbraak.be. Het is ons heel duidelijk geworden dat er in Vlaanderen een enorm tekort is aan informatie over boeken. En omdat wij nu eenmaal een nieuwsmedium zijn, willen we veel meer dan gewoon een winkel zijn. We ontwikkelen Boeken.doorbraak.be in de komende maanden verder naar een kruising tussen een boekwinkel en een infomatiekanaal.  En binnenkort nog veel meer.

08/07/20

BoekenOverleg

BoekenOverleg stapt naar de Vlaamse regering met nieuwe wensen voor de boekenwereld. Op het wenslijstje: een nieuwe literaire prijs, een grote mediacampagne in het najaar om aan te zetten tot lezen (er zal géén Boekenbeurs zijn, dit jaar), extra geld voor Literatuur Vlaanderen en een tax shelter naar het voorbeeld van de speciale belastingmaatregel die ook geldt voor de audiovisuele kunsten en de podiumkunsten.

07/07/20

Jommeke nog niet met pensioen

De Zonnedorpse avonturier van wijlen Jef Nys, Jommeke, is er 65 geworden. Maar hij gaat nog niet met pensioen. Pas verscheen het 300ste nummer: De plasticjagers.

07/07/20

Lees alle Telex-berichten

Suske en Wiske: 75  en springlevend – en deze week in promotie!
Gratis verzending bij aankoop van dit pakket

 

Strip van de week

Suske en Wiske: 75 en springlevend – en deze week in promotie!

75 jaar Suske en Wiske  bood Vandersteens opvolger Paul Geerts de gelegenheid om een  hommage te brengen aan zijn leermeester.

Lees meer