Wheelchair Racer | Peter Genyn

30,00

In Stock

In het nieuws

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

4 externe verwijzingen voor Wheelchair Racer | Peter Genyn

 1. Primo - 12/12/2022

  I noemde mijn zoon Vico, overwinnaar

  ‘Mocht ik mijn zestienjarige zelf nu tegenkomen en vertellen hoe zijn volgende twintig jaar er zouden uitzien... ik zou niet eens geloofd hebben wat ik allemaal zou bereiken. Dat er zelfs mensen jaloers zijn op mijn leven. Als je me dat verteld had toen ik net mijn nek had gebroken, had ik het achteloos weggewuifd.

 2. Het Nieuwsblad - 17/12/2022

  Het straffe verhaal van paralympiër Peter Genyn: “Ik was zestien, had een paar maanden eerder mijn nek gebroken en reed met een quad naar school”

  Op zijn 16de brak Peter Genyn zijn nek. Op zijn 45ste is hij een van de meest succesvolle atleten die België kent. Europees kampioen in het rolstoelrugby en wereldrecord, wereldtitels en driemaal olympisch goud als wheeler. In ‘Wheelchair racer’ vertelt Peter Genyn het relaas van zijn onwaarschijnlijke leven. Aan de hand van zes fragmenten blikken we met hem terug. “Mijn vader zag altijd oplossingen en nooit problemen. Hij had gelijk.”

 3. Gazet Van Antwerpen - 17/12/2022

  Rolstoelracer Peter Genyn schrijft levensverhaal neer in boek: “Als je dit meemaakt, kan je niet anders dan terugvechten”

  Op zijn 25 was hij wereldtop in het rolstoelrugby, maar na een dom ongeval moest hij kappen met zijn geliefde sport. Hij vond zichzelf opnieuw uit en werd in Rio olympisch kampioen atletiek. Op de Spelen in Tokio werd zijn rolstoel gesaboteerd. Genyn won toch goud, met een stoel die met ducttape en kabelbindingen aan elkaar hing. Met zijn ongelooflijk levensverhaal, dat hij nu neerschreef in een boek, trekt de topsporter langs bedrijven en scholen.

 4. Het laatste Nieuws - 14/12/2022

  Platgestoken banden en toch een gouden medaille: topatleet Peter Genyn werd even wereldberoemd in Vlaanderen. Nu doet hij een pijnlijke onthulling: “Ik durf geen profcontract te sluiten”

  Nu stuit Peter op een ander probleem: “Ik durf geen profcontract sluiten met de Vlaamse overheid, ook al heb ik daar recht op.”

Boekinformatie

ISBN 9789493242739
Aantal bladzijden 291
Afmetingen 239 x 160 x 24 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Willems Uitgevers
Auteur Peter Genyn (auteur)

Peter Genyn (1976) wil met dit boek tonen dat paralympiërs ook moeten leven en werken als topsporters als ze aan de top willen staan. ‘Je geraakt er niet met zelfmedelijden: ocharme, die gehandicapte mag ook eens aan sport doen. Net als bij valide sporters is er in ons deelnemersveld geen medelijden. Wel integendeel. Wij willen allemaal die gouden medaille, die titel, dat wereldrecord... Een even harde strijd. Als paralympiër dragen we allemaal onze voorgeschiedenis en die nemen we mee in ons topsportleven. Dit maakt onze weg naar de top mijns inziens nog boeiender en uitdagender dan die van een valide topsporter.’
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 21-11-2022