Welkom bij de Taalclub | Annemaaike Serlier-van den Bergh

Over Taaldenkers in een beeldcultuur

21,50

In Stock

In het nieuws

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

News Reviews

We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?

Boekinformatie

ISBN 9789038810102
Aantal bladzijden 288
Afmetingen 215 x 136 x 24 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Singel Uitgeverijen
Auteur Annemaaike Serlier-van den Bergh (auteur)

Stella Braam (auteur)
Dr Annemaaike Serlier-van den Bergh is klinisch neuropsycholoog (big-specialist) en verbonden aan verschillende specialistische GGZ-instellingen en aan de Universiteit Maastricht. Haar werk kenmerkt zich door het zoeken naar persoonlijke oplossingen. Ze is dé expert op het gebied van Taaldenken. Stella Braam (1962) is onderzoeksjournaliste en schrijfster van meerdere controversiële boeken.
De blinde vlek van Nederland. Reportages over de onderkant van de arbeidsmarkt - is een verslag van haar belevenissen als undercoverjournaliste in laaggeschoolde baantjes. In samenwerking met Mehmet Ülger verscheen in 1997 Grijze Wolven. Een zoektocht naar Turks extreem-rechts. De auteurs werden na de publicatie van dit boek met de dood bedreigd en moesten enkele weken onderduiken. In Tussen gekken & gajes, zocht Braam de grenzen op van de onderste regionen van Nederland, onder het motto: "Om het wereldje te leren kennen, moet je er zelf deel van uitmaken." In 2005 verscheen Ik heb Alzheimer, waarin Stella Braam de lotgevallen van haar vader, die Alzheimerpatiënt is, volgt. De herziene editie, met nieuws over de "Alzheimerindustrie" verschijnt in oktober 2014. Ik blijf thuis! is Braams verslag van haar strijd voor het zelfstandig laten wonen van haar moeder.
In 2010 verscheen Uitweg. Een waardig levenseinde in eigen hand, dat ze samen met psychiater Boudewijn Chabot schreef. In 2020 verschijnt Welkom bij de taalclub dat zij schrijft samen met Dr Annemaaike Serlier-van den Bergh. Hierin vind je alles wat je wilt weten over Taaldenkers, met veel persoonlijke verhalen en praktische tips.

Foto © Koos Breukel
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 14-09-2021