Wanhoop in de Wetstraat | Ivan De Vadder

24,95

In het nieuws

Is de kloof met de burger een wezenlijk onderdeel van ons democratisch bestel of waarom wordt ze niet gedicht? Politiek journalist Ivan De Vadder laat er zijn licht over schijnen.


Is de kloof met de burger een wezenlijk onderdeel van ons democratisch bestel of waarom wordt ze niet gedicht? Politiek journalist Ivan De Vadder laat er zijn licht over schijnen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

7 externe verwijzingen voor Wanhoop in de Wetstraat | Ivan De Vadder

 1. Radio 1 - 20/09/2022

  Het is een soort hartenkreet

 2. Radio 1 - 22/09/2022

  Ivan De Vadder over zijn boek 'Wanhoop in de Wetstraat': 'Het is een soort hartenkreet'

  In zijn boek ‘Wanhoop in de Wetstraat’ beschrijft hij hoe verwoede pogingen van de politiek om dichter bij de burger te komen, steeds stuklopen. De Vadder vraagt zich af waarom politici zich niet houden aan hun verkiezingsbeloftes? En waarom bijvoorbeeld het akkoord over de loonsverlaging van de vertegenwoordigers in het Vlaams Parlement nog steeds niet is uitgevoerd?

 3. Het Laatste Nieuws - 22/09/2022

  VRT-journalist Ivan De Vadder beschrijft in nieuw boek 'De wanhoop in de Wetstraat': "Mensen ruiken het wanneer politici niet eerlijk zijn”

  Al 30 jaar lang probeert de politiek de zogenaamde kloof met de burger te dichten, maar alle halve pogingen en lichtjes ingeperkte privileges ten spijt is die kloof dieper dan ooit. In zijn nieuwste boek ‘Wanhoop in de Wetstraat' zoekt VRT-journalist Ivan De Vadder uit hoe dat komt. “Politici zijn graag beredeneerd en strategisch, maar mensen ruiken dat.”

 4. Het Nieuwsblad - 21/09/2022

  Ivan De Vadder over de ‘wanhoop in de Wetstraat’: “De politiek begint zich te realiseren dat dit niet vol te houden is”

  Politici zitten vast in een tunnelvisie en slagen er niet in de gigantische kloof met de burger te dichten. Tot die conclusie komt VRT-journalist Ivan De Vadder in zijn nieuwste boek ‘Wanhoop in de Wetstraat’. Na 30 jaar tussen machtshebbers lost hij een hartenkreet. “Ik wil politici vragen op een andere manier aan politiek te doen. Op een eerlijkere manier.”

 5. Business AM - 21/09/2022

  “Wanhoop in de Wetstraat” is Ivan De Vadders nieuwste boek. De timing is uitzonderlijk toepassend

  Het is het tegenwoordig vaak zoeken naar een streepje hoop, bij de mensen die het land leiden, én diegenen die er verslag van uitbrengen. “Ik zie nog maar weinig uitwegen, maar weinig pistes, om ons uit dit moeras te brengen”, zo vertrouwde een partijleider ons onlangs nog toe: “En ik heb al wat meegemaakt, maar zo erg was het nooit.” In die zin is het opvallend dat uitgerekend een Wetstraatjournalist met oplossingen komt: doorheen het boek maakt De Vadder een pak praktische aanbevelingen, onder meer over de partijfinanciering en de wurgende almacht van de partijvoorzitters, die men in de Wetstraat best niet negeert. Het goede nieuws daarbij: een aantal van de analyses zijn niet nagelnieuw. De Vadder benoemt eerder wat iedereen weet, de olifant in de kamer, wat toppers onder vier ogen ook volmondig toegeven, maar waar de politiek moed ontbreekt, om de hervormingen in het politieke systeem echt door te duwen.

 6. Doorbraak - 23/09/2022

  Geen ‘eerlijkere politiek’ zonder objectievere pers

  Anders gezegd: ook perslui leven in bubbels waarbinnen ze mekaar afdekken en eventueel een duwtje geven. Dit milieu – en dat is meteen mijn voorbehoud tegen dit soort ‘kritische’ boeken van Wetstraatjournalisten – is ook met allerlei tentakels verbonden aan het universum waarover ze geacht worden kritisch te berichten: het zogenaamde Wetstraatmilieu. Ik vrees voor hem en zijn connecties in de Wetstraat dat de burger/kiezer ondertussen al een station verder is. De wanhoop voorbij.

 7. Ertsberg Podcast - 27/06/2022

  Ivan De Vadder: ‘Meer emotie nodig om vertrouwen in politiek te herstellen’

Boekinformatie

ISBN 9789464369595
Aantal bladzijden 288
Afmetingen 231 x 151 x 28 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Ertsberg
Leverbaar vanaf 27-09-2022
Auteur Ivan De Vadder (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 19-09-2022