Te gek om los te lopen | Bram Bakker

Misverstanden in de psychiatrie

15,00

In het nieuws

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

News Reviews

We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?

Boekinformatie

ISBN 9789029511261
Aantal bladzijden 192
Afwerking Paperback / softback
Uitgever De Arbeiderspers
Leverbaar vanaf 31-12-2023
Auteur Bram Bakker (auteur)

Bram Bakker werd op 29 oktober 1963 geboren in Zwolle.
Na zijn eindexamen (1982) ging hij in Amsterdam geneeskunde studeren, waar hij in 1991 zijn artsenbul behaalde. Zijn eerste baan als arts was als behandelaar van transseksuelen in het ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna begon hij de opleiding tot psychiater aan dezelfde universiteit. Hij combineerde deze opleiding met het schrijven van een proefschrift, wat alles bij elkaar zeven jaar in beslag nam. Werkte na zijn registratie als psychiater (1999) een tijd als consultant voor enkele farmaceutische bedrijven.
Promoveerde in februari 2000 op een onderzoek naar de uitkomsten van behandeling van paniekstoornis ("hyperventilatie") met pillen of praten ("Psychological and pharmacological treatment in panic disorder"). Werkte als psychiater kortdurend in Leiden, deed onderzoek in de Verenigde Staten (Yale) en werkte van eind 2000 tot begin 2004 op de afdeling psychiatrie ("PAAZ") van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Begon in de jaren na zijn promotie steeds meer te schrijven voor niet-professionele tijdschriften en kranten, zoalsPsychologie Magazine, Vrij Nederland en Het Parool. Wel overwegend over onderwerpen die verband houden met de psyche. Schrijft sinds enkele jaren met enige regelmaat boekrecensies in het Maandblad Geestelijke volksgezondheid (MGv), ook over fictief proza.
Begin 2003 baarde hij opzien met Te gek om los te lopen, een zeer kritisch boek over de psychiatrie en de organisatie daarvan. Eind maart 2004 verscheen een tweede boek, Loden last, dat hij schreef met de schrijver/journalist Bram Hulzebos. Het gaat over de ellende die door zelfmoord wordt veroorzaakt.
Momenteel werkt Bakker in deeltijd op de Ursula, het landelijke kennis- en behandelcentrum voor eetstoornissen van de Robert-Fleury Stichting in Leidschendam, heeft een praktijk als vrijgevestigd psychiater in Amsterdam en verhuurt zichzelf op projectbasis als consultant aan diverse opdrachtgevers. Daarnaast interviewt hij regelmatig Nederlandse schrijvers voor publiek en ook topsporters (zie www.boekhandelbloemendaal.nl. Behalve dat hijzelf actief sport is hij lid van de Nederlandse Vereniging van Sport Psychologen (NVSP), en doet in die hoedanigheid mental coaching van topsporters. Hij woont samen en heeft twee zoons, Fimme en Milan, en een dochter, Luna.
Geïllustreerd Neen
Druk 5
Datum van uitgifte 31-12-2023