Snoeien | Stefaan Bingé
De beste tips van De Tuindokter ®
Goed snoeien vergt ervaring, maar ook een portie durf en kennis om de snoeischaar of -tang stevig en op de juiste wijze in je takken te zetten. Elke knip- of scheerbeurt lokt een reactie uit. Planten zijn immers levende organismen met een eigen, unieke identiteit. In dit boek neemt Stefaan Bingé stap voor stap je twijfels weg. Zorg eerst voor scherp en ontsmet gereedschap waardoor de wonden die je aanbrengt gaaf zijn, sneller wondweefsel aanmaken en er minder infecties of ziekten binnensluipen. Verdiep je daarna in de snoeikalender: wanneer je wat snoeit is van het grootste belang. En dan kun je aan de slag: leer het verschil tussen een bloem- en een bladknop, en tussen jonge scheuten, gronduitlopers, kortloten, gesteltakken of sporendragers; beslis welke snoeivorm je wilt realiseren en hoe je zelf planten kunt verjongen door te stekken, af te leggen of te enten. Aan de hand van duidelijke illustraties en prachtige foto’s van Koen Deprez krijg je de juiste technieken om verschillende soorten planten en bomen te snoeien onder de knie.
Stefaan Bingé aka De Tuindokter® heeft jarenlange ervaring op het gebied van snoeien. Als geen ander weet hij zijn praktische tips en kennis duidelijk over te dragen.
€19,95
News Reviews
We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?
Boekinformatie
ISBN | 9789056159672 |
---|---|
Aantal bladzijden | 160 |
Afwerking | Paperback / softback |
Uitgever | Sterck & De Vreese |
Leverbaar vanaf | 24-04-2023 |
Auteur | Stefaan Bingé (auteur) |
Geïllustreerd | Neen |
Druk | 1 |
Datum van uitgifte | 24-04-2023 |
Misschien ook interessant
-
Nieuw !
Toscanini: Het pastaboek | Maud Moody
€35,00Het pastaboek is een must voor de gepassioneerde thuiskokVooraf bestellen -
Nieuw !
Het Wildplukboek | Ben Brumagne
€25,98Vooraf bestellenWilde eetbare planten zijn fascinerend: je dwaalt door de bossen, neemt plantjes mee naar huis en kunt er heerlijke gerechten mee maken.
Ben Brumagne was met zijn bedrijf Forest To Plate een van de eersten in de Lage Landen om wildplukken op de kaart te zetten ...
-
Nieuw !
Sweet table | Sarah Renson
€29,99Vooraf bestellenSarah Renson is een merk dat staat voor puur, ambachtelijk, eerlijk en no-nonsense.
In Sweet table vind je 65 van haar heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken en een eigen twist. Verwacht je aan verleidelijk zoets zoals ...
-
Nieuw !
BBQ Magic | Roel Westra
€34,99 Vooraf bestellen -
Nieuw !
Pindah* – Stil verlangen
€18,95 Vooraf bestellen -
Nieuw !
Hemelsleutel | Gemma Venhuizen
€45,00In Zaandam woont een man tussen een wel heel bijzondere verzameling: Ed Brinkkemper houdt zich al tientallen jaren bezig met vooral Nederlandse en Vlaamse plantenboeken, waar hij een imposante collectie van heeft opgebouwd. Van Dodoens Cruydeboeck uit 1554 tot de befaamde ...Vooraf bestellen -
Nieuw !
Zoet zonder suiker | Kim Sue Palm
€24,99In "Zoet zonder suiker" bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen, die verkrijgbaar zijn op meer dan 120 plekk ...Vooraf bestellen -
Nieuw !
Vaarwel geliefde hond | Elli Radinger
€22,99Wat de dood van onze geliefde hond ons kan leren over sterven en liefdeToevoegen aan winkelwagen
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen