Smaak & techniek | Naomi Pomeroy
140 recepten die je kookkunsten naar een hoger niveau brengen
Leer thuis koken als een meesterchef met Smaak & techniek: 140 recepten die dé basis vormen van goed kunnen koken
In dit kookboek deelt chef-kok Naomi Pomeroy al haar kennis, passie en ervaring. Ze leidt je stap voor stap door elk recept, laat zien hoe de gerechten worden opgebouwd en onthult de eenvoudige technieken die chef-koks toepassen om professionele resultaten te behalen.
Recepten voor sauzen, voorgerechten, salades, groenten en desserts kunnen naar hartenlust worden gecombineerd met gevogelte-, runder-, lams-, groente-, vis- en eiergerechten, die het jaar rond voor spectaculaire maaltijden zorgen. Oefen het smoren en aanbraden met in melk gestoofde varkensschouder en maak daar in de lente wortels met sinaasappel-karwijglazuur en in de winter gekaramelliseerde mergpompoen bij. Bereid tijdens een vakantie-etentje een indrukwekkende lamsbout met kruiden en serveer er risotto met doperwtjes of geblakerde bloemkool met ansjovis, knoflook en chilivlokken bij.
Met een aparte uitleg over ingrediënten, keukengereedschap en kooktechnieken ontraadselt Smaak & techniek met fraai gefotografeerde recepten alle ins en outs over koken en geeft je het zelfvertrouwen en de kennis om een goede thuiskok te worden. Zo maak je eenvoudige, maar adembenemende maaltijden!
‘Een buitengewoon fraai boek dat elke kookenthousiast voor zijn plezier ter hand neemt. Dit boek leert de thuiskok spelenderwijs koken als een professional. De vaardigheden die je door het gebruik opdoet, zullen je ook beter maken in het bereiden van eigenlijk alle andere gerechten. Het is, kortom, een masterclass koken en een uitstekend kookboek in één, en dat heb ik nog niet eerder gezien.’ Gerrit Jan Groothedde
‘Niets van wat de voortreffelijke chef-kok Pomeroy doet, mag je missen – dat geldt ook voor dit boek.’ Anthony Bourdain
‘Dit eerste kookboek van Naomi Pomeroy is een voltreffer, van de boeiende en openhartige inleiding tot het laatste recept. Het is met zo veel zorg geschreven, dat het lijkt of Naomi je in haar eigen keuken bij de hand neemt en naar succes leidt.’ Nancy Silverton
Naomi Pomeroy (1974) is al 20 jaar chef. In 2007 opende ze haar eigen restaurant, Beast, in Portland, Oregon. Naomi bezocht geen fancy kookscholen, maar haalde haar kennis uit kookboeken en zelfstudie. Ze leerde klassieke kooktechnieken, deed enorm veel ervaring op en begon het belang van goede ingrediënten in te zien. Ze weet de perfecte balans te vinden tussen smaken, kruiden en texturen. Naomi werd geprezen in diverse toonaangevende culinaire media. Ze kwam op televisie als deelnemer aan Iron Chef en als jurylid in Knife Fight. Ook heeft ze een TedTalk op haar naam staan. Haar grootste triomf kwam in 2014, toen ze de prestigieuze James Beard Award ontving voor Best Chef Northwest.
€42,50
Uitverkocht
News Reviews
We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?
Boekinformatie
ISBN | 9789000355754 |
---|---|
Aantal bladzijden | 400 |
Afmetingen | 281 x 225 x 37 mm |
Afwerking | Hardback |
Uitgever | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum |
Auteur | Naomi Pomeroy (auteur) Chris Court (fotograaf) |
Geïllustreerd | Neen |
Druk | 1 |
Datum van uitgifte | 24-08-2017 |
Misschien ook interessant
-
Nieuw !
Kerstmis | Donna Hay
€33,00Vooraf bestellenEen stress-vrije en overheerlijke kerst met het ultieme kookboek van Donna Hay
Donna Hay’s bestseller zorgt voor een makkelijk te organiseren en overheerlijk kerstdiner. Nu in een volledig herziene editie met veel nieuwe recepten.
Deze collectie van 170 ...
-
Nieuw !
Crossbill guides – Crossbill Guide Achterhoek en Liemers | Dirk Hilbers
€26,95De Achterhoek is het land van de coulissen – hagen, beken en bosschages die de velden opdelen in een aangenaam kleinschalig landschap. De Achterhoek gaat naadloos over in de wat onbekendere Liemers met zijn beboste heuvelrug en ruige rivieruiterwaarden van de Rijn. De Achterho ...Vooraf bestellen -
Nieuw !
Vogels en wij | Tim Birkhead
€36,99Al sinds het begin van de mensheid prikkelen vogels onze verbeelding. In Vogels en wij laat Tim Birkhead op intrigerende wijze zien hoe vogels ons door de geschiedenis heen gevormd hebben.Vooraf bestellen -
Nieuw !
Katje zo lief | Veronique Puts
€25,01 Vooraf bestellen -
Nieuw !
Desiderius Erasmus | Jan de Bas
€17,99Een inspirerende verzameling van de levenswijsheden van Erasmus.Toevoegen aan winkelwagen -
Nieuw !
Ignatius van Loyola | Nikolaas Sintobin
€17,99Een levensgids vol inspirerende lessen voor het spirituele pad.Toevoegen aan winkelwagen -
Nieuw !
Pleister op mijn kont | Carine Vaessen
€18,98Soms snapt de Limburgse Carine (1970) er niks van. De buitenwereld lijkt haar te zien als een vrouw van middelbare leeftijd. Zo’n vrouw waar je u tegen zegt. Maar zelf denkt ze toch echt vaak dat ze een meisje van 23 is, fris en fruitig. Wat is dat voor een mindfuck?Vooraf bestellen
In P ... -
Nieuw !
Yogajuf met parkinson | Dominique Prins-König
€21,98Een prachtig doosje vol luxe bonbons om jezelf of iemand anders cadeau te doen; dat is wat dit boekje eigenlijk is. Veertig unieke levenslessen, geschreven door een yogajuf met parkinson. Iedere blog is een pareltje, een schitterende bonbon waarvan je de vulling nog lang blijft p ...Vooraf bestellen
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen