Radetzkymars | Joseph Roth

32,50

In Stock

In het nieuws

Joseph Roths literaire meesterwerk 'Radetzkymars' deze week in promotie bij Doorbraak!


Els Snick leverde een nieuwe vertaling op van Radetzkymars van Joseph Roth. Waarom een nieuwe vertaling? En is dat boek vandaag nog te lezen?


Vanriet tekent, schildert, dicht en leest zich de pleuris. Het prachtig vertaalde Radetzkymars bevat 46 van zijn tekeningen. Wat drijft hem?


Als symbool voor de ondergang van de "oude wereld" wordt op belangrijke momenten in het boek de Radetzkymars gespeeld. Wikipedia geeft een lange historische achtergrond bij dit meesterwerk.


Boek leest alsof het gisteren is gepubliceerd Geert Mak bespreekt de nieuwe vertaling van de Radetzkymars. Is dit vandaag ook een allegorie over de Europese UNie? Er is ook een geluidsfragment uit "De wereld vandaag" waar dit boek besproken wordt.


Parallel aan de ondergang van het de dubbelmonarchie wordt het lot van de familie Trotta verteld, een geslacht dat ergens in de provincie van het uitgestrekte land leeft. Al in 1983 - na de eerste vertaling in het Nederlands- was er uitgebreide aandacht voor de Radetzkymars.


Van Oorschots nieuwe uitgave van Radetzkymars van Joseph Roth is een boek om blij van te worden. Op Tzum bespreekt Marie-José Klaver - specialiste in Duitse Taal en letterkunde - de nieuwe vertaling.
In ‘Zomerhuis met boeken’ ontvangt Lieven Van Gils elke zondag twee gasten die van gedachten wisselen over één boek. Deze week: Els Snick en Maaike Cafmeyer over Radetzkymars van Joseph Roth.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

News Reviews

We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?

Boekinformatie

ISBN 9789028210516
Afmetingen 219 x 142 x 36 mm
Afwerking Hardback
Uitgever Uitgeverij Van Oorschot
Auteur Joseph Roth (auteur)

Els Snick (vertaler)
Jan Vanriet (tekenaar)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 18-05-2020