Nooit meer Qatar | François Colin

Wat als ik morgen FIFA-voorzitter was...

5.00 out of 5
1 recensie

15,00

In Stock

In het nieuws

FIFA baas Infantino vindt het Westen hypocriet, want hij werd vroeger ook bespot vanwege zijn sproeten. Geen commentaar op Qatar dus? François Colin wil echter nooit meer Qatar!


FIFA baas Infantino vindt het Westen hypocriet, want hij werd vroeger ook bespot vanwege zijn sproeten. Geen commentaar op Qatar dus? François Colin wil echter nooit meer Qatar!


1 beoordeling voor Nooit meer Qatar | François Colin

 1. gerard van der weijden

  Geen grenzen aan grote geld in sport?

  Witte boorden corruptie viert hoogtij in wereldwijde sport bij de FIFA en meest waarschijnlijk ook bij het IOC, maar het toont ook de onverschilligheid van een grotere groep mensen, zeker in het relatief rijkste deel van de wereld, helaas.
  Leuk aan dit boek

  leest als een trein leerrijk doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

6 externe verwijzingen voor Nooit meer Qatar | François Colin

 1. Humo - 12/07/2022

  Het WK is door Qatar gekocht, zoals wij allen weten en steeds weer herbeleven want het is belangrijk dit niet te vergeten

  In het eerste hoofdstuk, ‘Hoe Qatar het WK 2022 kocht’, van het onlangs verschenen boekje ‘Nooit Meer Qatar’ (uitgeverij Sportumi) staat precies hoe de omkoping werd gepleegd. Het is een inzichtelijk stuk van de hand van Francois Colin, met een lange lijst gestrafte en geschorste autoriteiten erbij die je de indruk geeft dat er een misdaadkartel blootgelegd wordt, geen sportbond.

 2. AD - 30/05/2022

  Nooit meer Qatar: boek en lied moeten supporters én spelers doordringen van 'niet te verdedigen’ WK

  De activisten hebben niet meer de illusie dat ze kunnen voorkomen dat het toernooi gespeeld wordt, maar hopen dat ze door extra aandacht voor het onderwerp te vragen kunnen voorkomen dat er nog eens een toernooi plaatsvindt in een land dat de mensenrechten met voeten treedt.

  Nooit Meer Qatar, zo heet het boek dat vandaag gepresenteerd is en dat als doel heeft om voetbalvolgers bewust te maken van de achtergrond waartegen het WK deze winter gespeeld wordt. ‘Er wordt nu al gesproken over het toewijzen van de Olympische Spelen aan Qatar in 2036. Dat moeten we tegenhouden.’

 3. Trouw - 30/05/2022

  Welke lessen moeten we trekken uit het WK in Qatar? Het boek ‘Nooit meer Qatar’ zoekt naar antwoorden

  Welke lessen moeten we trekken uit het feit dat eind dit jaar het WK voetbal toch echt in Qatar gaat plaatsvinden? En hoe is die beslissing eigenlijk ooit genomen? Het zijn vragen die beantwoord worden in Nooit meer Qatar, een pamflettistisch boekje dat maandag in het Olympisch Stadion werd gepresenteerd.

 4. Sportgeschiedenis.nl - 29/05/2022

  In 1973 was er ook al een voetbalwedstrijd op een massagraf – net als het WK in Qatar

  Het WK in Qatar is één van de grootste sportschandalen aller tijden, maar dat wil niet zeggen dat het voor de eerste keer is dat de FIFA medewerking verleent aan een voetbalwedstrijd op een massagraf. Op 21 november 1973 was er een vergelijkbare voetbalwedstrijd in Chili.

  Bij de bouw van de stadions en infrastructuur van het WK voetbal in Qatar zijn duizenden arbeiders omgekomen. Het wordt daarmee een sportevenement op een massagraf, wat in 1973 al gebeurde in Chili – ook toen met steun van de FIFA. Een voorpublicatie uit "Nooit Meer Qatar"

 5. NPO Radio 1 - 29/05/2022

  'Nooit meer grote evenementen in "foute" landen'

  In 'Nooit meer Qatar' betogen meerdere schrijvers dat grote sportevenementen nooit meer in een land gehouden mogen worden dat mensenrechten schendt. Medeauteurs Jurryt van de Vooren en Jan Kooy waren te gast in NOS Met het Oog op Morgen.

 6. Radio 1 interne keuken - 30/05/2022

  Voetballen in een plas bloed: Het dodental is niet te vergelijken met vorige WK's

  The Guardian schat dat er 6500 doden gevallen zijn bij de bouw. Volgens Fifa zouden er maar 3 doden gevallen zijn.

Boekinformatie

ISBN 9789493242791
Aantal bladzijden 120
Afmetingen 229 x 151 x 12 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Willems Uitgevers
Auteur François Colin (auteur)

Hein Meurs (auteur)
Jurryt van de Vooren (auteur)
Jurryt van de Vooren (1969) is sporthistoricus. Hij is eigenaar van Sportgeschiedenis.nl en is gespecialiseerd in de maatschappelijke en politieke geschiedenis van de internationale sport. Hein Meurs (1950) is voetbalfanaat en schrijft onder zijn pseudoniem. Hij is de oprichter van het Comité Cancel Qatar 2022. Op Twitter deelt hij alle informatie over dit WK voetbal via CancelQatar2022. François Colin (1948) was rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad, senior writer van De Standaard en columnist voor het weekblad Sport/Voetbalmagazine. Hij is auteur van verschillende voetbalboeken en was sinds 1980 aanwezig op alle grote voetbaltoernooien. Teun Meurs (1980) is actieonderzoeker en voetballiefhebber. In samenwerking met Human Rights Watch.
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 30-05-2022

Andere suggesties…