Misjka | Edward van de Vendel

17,99

In Stock

In het nieuws

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

2 externe verwijzingen voor Misjka | Edward van de Vendel

  1. Lees-wijzer - 31/03/2023

    Misjka - onze recensie

    De hoofdfiguur uit het verhaal is Misjka uit de titel, het dwergkonijn dat meteen de harten van Roya, haar familie én de lezers verovert. Het is prachtig met hoeveel warmte Van de Vendel de klik tussen Roya en Misjka in de dierenwinkel verwoordt. Tegen Misjka vertelt Roya al haar geheimen en ook haar vragen over de vlucht uit Afghanistan. De emoties lopen hoog op als het dwergkonijn uit haar kooitje ontsnapt. Over haar konijn houdt Roya op school ook een spreekbeurt. Dat loopt aanvankelijk helemaal fout omdat Roya plotseling overspoeld wordt door alle emoties die de vlucht bij haar teweegbracht. Op dat moment krijgt Miska’s ‘vlucht’ een bijzondere functie in het verhaal. Heel gevoelig brengt Van de Vendel onder woorden hoe de drie broers hun kleine zus steunen als ze in de klas even de pedalen kwijt is. Het is meteen ook voor de lezers verrijkend te ervaren hoe de verhalen van mensen uit een andere cultuur onze samenleving kunnen verrijken. Nog op andere plaatsen in het boek wordt de tederheid tussen broers en zus, vooral tussen de rustige Hamayun en Roya, heel mooi beschreven. Edward van de Vendel is ook dichter en dat merk je in de onvergetelijke beelden waarmee hij gevoelens verwoordt: ‘Ik denk dat mijn hart de hele tijd dichtgeklapt was geweest, want nu voelde ik dat het zichzelf weer een beetje openvouwde.’

  2. Tzum - 27/09/2022

    Recensie: Edward van de Vendel & Anoush Elman – Misjka

    Misjka van Edward van de Vendel en Anoush Elman heeft alles wat een goed kinderboek anno 2022 waardevol maakt: mooie taal, een goed verhaal, boeiende personages van wie je gaat houden, diversiteit, liefde, avontuur, relevantie, een ontwikkeling, een aantrekkelijke vormgeving en illustraties die gemaakt zijn door iemand die van verhalen en kinderen houdt.

Boekinformatie

ISBN 9789045127903
Aantal bladzijden 156
Afmetingen 203 x 140 x 18 mm
Afwerking Hardback
Uitgever Querido
Auteur Edward van de Vendel (auteur)

Anoush Elman (auteur)
Annet Schaap (tekenaar)
Edward van de Vendel (1964) heeft een omvangrijk oeuvre bestaande uit meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken: fictie, non-fictie, poëzie en prentenboeken. Zijn werk is met verschillende prijzen bekroond, waaronder twee keer de Woutertje Pieterse Prijs en vele Zilveren Griffels, als laatste voor Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt en Vosje. Zijn drie YA boeken over Tycho & Oliver (De dagen van de bluegrassliefde, Ons derde lichaam en Oliver) werden alle drie bekroond met de prijs voor het beste jeugdboek. Ook werd hij genomineerd voor internationale kinderboekprijzen als de Hans Christian Andersenprijs en de Astrid Lindgren Memorial Award en kreeg hij de Duitse Jugendliteraturprijs.
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 16-08-2022