(G)roeikracht | Martine Demey

Wanneer het leven tegenzit, het verhaal van Thomas

4.86 out of 5
8 recensies

20,00

In Stock

In het nieuws

8 beoordelingen voor (G)roeikracht | Martine Demey

 1. chris stevens

  In de eerste plaats vind ik het vooral heel moedig dat je dit boek hebt geschreven en uitgebracht. Er zijn veel herkenbare stukken in je verhaal, de psychiatrie, gedwongen opname, cannabis gebruik, het pijnlijke verlies van een stuk van hun persoonlijkheid..en nog veel meer zaken. Knap dat jij terug verder kan met je eigen leven. Een sterke, wijze , positieve vrouw, moeder, echtgenote. Het is altijd interessant iemand anders zijn manier van kijken op wat is gebeurd te lezen. Zal zeker nog stukken terug lezen om er over na te denken. Maar ik weet maar al te goed dat de wonde, het gemis er altijd zal blijven.❤️💔
  Leuk aan dit boek

  doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 2. Greta Schauvliege

  Felicitaties aan de auteur! Onvoorstelbaar hoe zo’n immens verdriet kan vervat/gevat worden in woorden en zinnen om te resulteren tot dit aangrijpend boek.
  Leuk aan dit boek

  leest als een trein doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 3. Mieke Van Hoecke

  Dankjewel

  Martine, dankjewel om je ervaring neer te pennen. Jouw verhaal doet me meer beseffen dat we dankbaar moeten zijn voor wat we hebben. En dat het zo belangrijk is om echt naar onze jongeren te luisteren. Zowel als mama als als leerkracht godsdienst heb ik er veel aan gehad en heeft het me ontzettend geëmotioneerd.
  Leuk aan dit boek

  levensveranderend leest als een trein zaligmakend doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 4. Marleen Willemyns

  Het was een heel mooi boek ! Heb het in 1x uitgelezen .
  Leuk aan dit boek

  leest als een trein leerrijk doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 5. Josiane Lowie

  Goed geschreven. Indringend verhaal. Roept veel medeleven op, maar maakt ook boos en onbegrijpend rond bestaande wetgeving als vb. privacyregelgeving. Maakt vooral boos over de inefficiëntie van de hulpverlening. Moedig geschreven, héél moedig
  Leuk aan dit boek

  levensveranderend leest als een trein leerrijk doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 6. Koen De Wit

  Heel persoonlijk geschreven, je leeft echt mee met de gebeurtenissen en krijgt een heel diepe inkijk in alle gevoelens die er bij komen kijken.
  Leuk aan dit boek

  levensveranderend leerrijk doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 7. Martine Demey

  ‘Ik heb het boek inmiddels (in bijna één ruk) uitgelezen. Thomas’ ziekte moet een enorme lijdensweg geweest zijn, in de eerste plaats voor hemzelf maar ook voor jou en je gezin. Ik ben getroffen door de diepgang, de liefde en de eerlijkheid waarmee je je persoonlijk verhaal doet. Ik voel enerzijds mee met het immense gemis, verdriet en lijden dat je samen met je gezin en familie hebt moeten doorstaan. Anderzijds lees ik ook dat je veel dankbaarheid, hoop en kracht hebt om verder te gaan in het leven, dat je nog steeds positief in het leven staat, en dat je veel steun hebt mogen (en nog steeds mag) ervaren van familie en vrienden. Het is ook duidelijk dat het schrijven van dit boek jou geholpen heeft in het verwerkingsproces.‘ Prof. Lieven Eeckhout, Universiteit Gent
  Leuk aan dit boek

  leest als een trein leerrijk doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 8. Gudrun Cortvriendt

  Een page-turner in zijn genre!

  De auteur (Martine Demey) schrijft haar verhaal op een toegankelijke en bescheiden manier zonder oordelen en veroordelen, met respect voor God, mens en maatschappij. Dat liefde alles overwint komt in dit boek haarfijn naar voor. Daardoor is (G)roei-kracht meer dan een relaas en niet zomaar een boek om bij de rest in de rij te zetten. Het eerste deel Roeikracht spitst zich toe op het levensverhaal van Thomas: hoe een gelukkige, talentrijke jongen die in een warm gezin opgroeit, het slachtoffer wordt van een vreselijke ziekte, die hem op korte tijd het leven kost. In het tweede deel Groeikracht vertelt Martine over het leven na het overlijden van Thomas: de manier waarop ze het onbeschrijflijke verlies en verdriet brengt, geeft je medeleven en geen medelijden. Hoe haar geloof in God haar daarin steunt, is een heel mooi voorbeeld van hoe mensen in deze tijd kracht uit hun geloof kunnen halen. (G)roei-kracht is een intens verhaal waarin de lezer inzicht krijgt in het omgaan met Roeikracht en Groeikracht.
  Leuk aan dit boek

  levensveranderend leest als een trein leerrijk doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

4 externe verwijzingen voor (G)roeikracht | Martine Demey

 1. Tijdschrift Similes - 23/12/2022

  Zijn verhaal is nu geschreven, en het was alsof ik een ganse karrevracht aan rugzakken van mij af kon zetten.

  ‘Elk trauma laat sporen na, maar elk trauma is ook een baarmoeder waaruit iets nieuws kan groeien. Daarom heet mijn boek (G)roeikracht. Omdat je door alles wat je meemaakt, uitgroeit tot een sterker mens.’

  Martine Demey schrijft aangrijpend boek over de zelfdoding van haar zoon.

 2. Good Reads - 22/04/2022

  Het boek kreeg 5 sterren bij Good Reads!!!!!

  Ik had een bepaalde verwachting van dit boek, het was zelfs veel beter dan ik had durven denken.

  Recensie op Good Reads: Het is een zeer aangrijpend verhaal, zeker meer naar het einde toe (persoonlijke menig). Ik kreeg het zelf al even lastig tijdens het lezen. Er waren veel dingen waar ik mezelf en ook anderen in herkende in hoe het geschreven werd. Ik had een bepaalde verwachting van dit boek, het is totaal niet wat ik ervan had verwacht. Het was zelfs veel beter dan ik had durven denken. Ik raad het hoe dan ook iedereen aan om het eens te lezen, ook al ben je totaal niet bekend met zo'n situatie. Het laat je ogen open gaan en laat je meer stilstaan bij alles wat je nu op dit moment hebt. Hoe goed iets ook lijkt te gaan. Mijn oprechte medeleven naar de familie toe en iedereen die Thomas nauw aan het hart lag.

 3. Het nieuwsblad - 04/01/2022

  Martine (53) gaat geen taboe uit de weg in boek over overleden zoon Thomas (25): “Eén joint veranderde plots zijn jonge leven”

  Met het beklijvende relaas wil zijn moeder troost bieden aan ouders die iets gelijkaardig meemaakten.

Boekinformatie

ISBN 9789493242142
Aantal bladzijden 308
Afmetingen 230 x 150 x 29 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Willems Uitgevers
Auteur Martine Demey (auteur)

Martine Demey (°1968) studeerde af als leerkracht lager onderwijs en was aanvankelijk werkzaam als bankbediende bij Belfius. Bij de geboorte van haar zoon Thomas besliste ze om voltijds huisvrouw en vrijwilligster in de parochie te worden. Haar toekomst zag er rooskleurig uit, tot Thomas last kreeg van psychoses en na drie jaar psychisch lijden uit het leven stapte. Zijn zelfdoding doet haar besluiten om zijn verhaal neer te schrijven in dit boek, waarin ook fragmenten uit Thomas’ dagboek zijn opgenomen. Op deze manier geeft het boek een discrete inkijk op Thomas’ denk- en gevoelswereld, wie hij was als mens, en de vermoedelijke oorzaak van zijn zelfdoding. Met dit boek wil ze voornamelijk jongeren bewust maken dat cannabisgebruik een psychose kan uitlokken en welke de gevolgen kunnen zijn. Daarnaast biedt het boek troost, steun en begrip aan hen die iets soortgelijks hebben meegemaakt of door een andere oorzaak een kind of geliefde verloren.
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 16-08-2021