De huisarts 2.0, een reboot | Sébastien Vermeulen

4.67 out of 5
3 recensies

25,01

In Stock

In het nieuws

3 beoordelingen voor De huisarts 2.0, een reboot | Sébastien Vermeulen

 1. Hella Van Laer

  Must-read voor elke huisarts, specialist, gezondheidsprofessional én burger

  Een must-read voor iedereen en in de eerste plaats uiteraard elk arts of specialist. Een overzichtelijk boek waarin alle pijnpunten in onze gezondheidszorg op een heldere en constructieve manier besproken worden. Sébastien schrijft vanuit de nodige praktijk- en eigen ervaring. Het boek is heel verfrissend en biedt tal van eye openers en concrete voorstellen. Dit boek zou de basis moeten vormen om ons gezondheidsbeleid te hervormen en zou een verplicht boek moeten worden in de artsenopleiding. Sébastien pleit ook voor veel meer aandacht voor preventieve gezondheidszorg. Een aanrader!
  Leuk aan dit boek

  levensveranderend leest als een trein leerrijk

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 2. Linda Lenders

  Top!

  Het boek leest vlot, goeie info en duidelijk uitgelegd. Er is nog werk aan de winkel op gebied van obesitas en gezondheid. Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Het is toegankelijk voor iedereen.
  Leuk aan dit boek

  levensveranderend leest als een trein cadeauboek doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

 3. Wim Van der Borght

  Eye-opener

  Waarom zou je als leek een boek van een huisdokter voor andere huisdokters lezen? Wel, bij dit boek zijn er enkele goede redenen voor. Het geeft je eerst en vooral interessante inzichten in het beroep van huisarts, de relatie met de patient en de uitdagingen waar ze vandaag en in de toekomst voor staan. De auteur bespreekt ook een heel aantal zaken met betrekking tot de covid-crisis de laatste 2 jaar en wat we daaruit zouden kunnen leren. Maar vooral dat er veel ellende kan (en kon) bespaard worden door naar onszelf te kijken, onze leefgewoonten, de verwachting t.o.v. artsen, de farmacie, medicatie en zo meer. Het heeft mij alleszins aan het denken gezet. Ik heb zeer genoten van dit boek, leest als een trein en zal het regelmatig nog wel eens terug oppakken.
  Leuk aan dit boek

  leerrijk doet je denken

  Aanraden aan vrienden :

  Ja

5 externe verwijzingen voor De huisarts 2.0, een reboot | Sébastien Vermeulen

 1. De Artsenkrant - 17/02/2022

  Tijd voor een reboot van de huisarts

  Het is tijd voor een duurzame visie. Tijd om speerpunten voor de komende 50 jaar duidelijk te benoemen.

 2. Medisfeer - 24/01/2022

  Een reboot voor de huisarts?

 3. smarthealth.live - 28/12/2021

  Huisarts Sebastien Vermeulen wil nieuwe visie op geneeskunde

  Je wordt steeds aangeleerd om een bepaalde richtlijn te volgen, wat vakjes af te vinken, naar de volgende stap te gaan en iemand een voorschrift te geven voor nieuwe medicijnen

Boekinformatie

ISBN 9789493242555
Aantal bladzijden 272
Afmetingen 249 x 159 x 22 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Uitgeverij Perruptio cvba
Auteur Sébastien Vermeulen (auteur)

Sébastien Vermeulen (1993) was de afgelopen jaren als huisarts werkzaam in de eerste lijn en in de geestelijke gezondheidszorg, eerst als arts-in-opleiding, intussen als jonge, 28-jarige huisarts. Hij merkte dat de klassieke huisartsgeneeskunde geconfronteerd wordt met een aantal grote, existentiële bedreigingen.
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 16-03-2022