De dikke Gigengack | Nelleke Noordervliet

15,00

In Stock

In het nieuws

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

News Reviews

We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?

Boekinformatie

ISBN 9789046706572
Aantal bladzijden 304
Afmetingen 200 x 140 x 22 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Auteur Nelleke Noordervliet (auteur)

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) is alom geprezen als een van de veelzijdigste, stilistisch vaardigste schrijvers in de
hedendaagse Nederlandse literatuur. Ze studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als "Tine of De dalen waar het leven woont". Vervolgens publiceerde ze veelgeprezen romans als "Het oog van de engel", "De naam van de vader", "Uit het paradijs", "Pelican Bay", "Snijpunt" en "Zonder noorden komt niemand thuis", verhalen en novellen die bijeengebracht werden in "Veeg teken".

Behalve in romans en verhalen uitte Noordervliets belangstelling voor geschiedenis zich ook in boeken als "Altijd roomboter", over haar overgrootmoeder, en in boeken die ze schreef voor het Rijksmuseum en voor de Amstelhof. In 2012 verscheen de roman "Vrij man", de geschiedenis van de 17e eeuwse Menno Molenaar, jurist, arts en dubbelspion. In 2013 schreef Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay, getiteld "De leeuw en zijn hemd" en publiceerde ze "Schatplicht", een essaybundel over de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden.

In 2018 werd haar oeuvre bekroond met de Constantijn Huygens-prijs. Haar meest recente roman is "De val van Thomas G." en "We kunnen dit", haar nieuwe roman, verschijnt januari 2022.

Nelleke Noordervliet is columniste voor "Trouw" en voor OVT. Haar boeken zijn meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald. Voor meer informatie zie www.nellekenoordervliet.nl.

(Foto: Iris Planting)

Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 04-04-2018
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.