De avond is ongemak | Marieke Lucas Rijneveld

roman

15,00

In Stock

In het nieuws

Groot Nieuws. De International Booker Prize gaat dit jaar naar de Nederlands auteur Marieke Lucas Rijneveld. Ze krijgt de prijs voor De avond is ongemak, vertaald in het Engels als The Discomfort of Evening. Haar boek is het eerste Nederlandstalige werk dat deze prestigieuze prijs krijgt.

Na de feel good-televisie worden de Nederlandstalige letteren nu overspoeld door vrouwelijke feel bad-literatuur vol zwarte romantiek.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

News Reviews

We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?

Boekinformatie

ISBN 9789025463854
Aantal bladzijden 272
Afmetingen 217 x 145 x 30 mm
Afwerking Hardback
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Auteur Marieke Lucas Rijneveld (auteur)

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde hij met de meermaals herdrukte dichtbundel "Kalfsvlies", die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In "de Volkskrant" werd hij vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Zijn indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en zijn gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder "Hollands Maandblad", "VPRO Gids" en "De Revisor". Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die hem in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast zijn bestaan als schrijver werkt hij op een melkveebedrijf. Zijn debuutroman "De avond is ongemak" verscheen in 2018, werd bekroond met de ANV Debutantenprijs en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. De Engelse vertaling ("The Discomfort of Evening") werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020. Zijn tweede dichtbundel "Fantoommerrie" (2019) werd bekroond met de Ida Gerhard Poëzieprijs 2020 en genomineerd voor de Herman de Coninckprijs voor poëzie 2020. In november 2020 verscheen "Mijn lieve gunsteling", waarvan de vertaalrechten tot nu toe aan 14 landen werden verkocht en waarvoor hij de F. Bordewijk-prijs 2021 ontving en die in maart 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van de nieuwe Vlaamse literatuurpijs de Boon won. In januari 2022 verscheen zijn derde dichtbundel "Komijnsplitsers" en in maart 2022 verschijnt het Boekenweekessay "Het warmtefort".

www.mariekelucasrijneveld.com

(Foto: Shody Careman)

Geïllustreerd Neen
Druk 11
Datum van uitgifte 29-04-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.