D.I. Callanach – Perfecte resten | Helen Fields

10,00

Uitverkocht

In het nieuws

Met Perfecte resten schreef Helen Fields een eerste detective van een reeks van vijf over het inspecteursduo Luc Callanach en Ava Turner.


Schitterende detective uit Edinburgh

Gepubliceerd op 6 July 2020
Auteur: Pieter Jan Verstraete

Met Perfecte resten schreef de Amerikaanse advocate met Engelse wortels Helen Fields een eerste detective van een geplande reeks van vijf over het politie-inspecteursduo Luc Callanach en Ava Turner. Het zonder meer spannende verhaal speelt zich afwisselend in de Schotse hoofdstad Edinburgh en in de Schotse Hooglanden af.

Frankrijk


Luc Callanach verhuist van Frankrijk naar Schotland en gaat er als inspecteur van het politiekorps van Edinburgh werken. Als zoon van een Schotse vader en een Franse moeder woonde hij dertig jaar in Frankrijk en heeft er onder meer bij Interpol gewerkt. Waarom hij Frankrijk verlaten heeft, komen we geleidelijk aan te weten. Het heeft bij hem een onverwerkt trauma veroorzaakt.

Al meteen op zijn eerste werkdag wordt hij met een moordonderzoek en een ontvoering belast. Kort nadien wordt er nog een vrouw ontvoerd en wordt er een tweede moord begaan. Bij de ontvoerde vrouwen handelt het telkens om intelligente, hoogopgeleide en geestelijk sterke persoonlijkheden.

Dr. King


In plaats dat we, naarmate het verhaal vordert, er achter komen wie de ontvoerder en moordenaar is, komen we al vanaf het begin te weten dat de academisch mislukte dr. Reginald King de dader is. Helen Fields weet echter de spanning zodanig te doseren dat het boek tot het einde spannend en onvoorspelbaar blijft.

Tijdens het onderzoek maakt Callanach nader kennis met Ava Turner. Beiden bouwen een goede vriendschaps- en vertrouwensband op. Zo krijgen we als lezer een betere kijk op Callanachs verleden. Zelf werkt inspecteur Turner aan een mediagevoelige en spraakmakende zaak, waarin enkele baby’s te vondeling zijn gelegd. Slechts één van de drie overleeft het. Als lezer krijgen we een goed inzicht in het verloop van beide zaken.

Ook de ingewikkelde persoonlijkheid van psychopaat en sadist dr. King komt goed uit de verf. Al te gevoelige lezers zijn meteen gewaarschuwd. Het boek bevat een aantal harde passages en tevens een aantal verrassende plotwendingen.

Kat- en muisspel


Naar het einde toe evolueert het boek naar een kat- en muisspel tussen Callanach en King. Het slot is verrassend en snel.

De karakters van de hoofdpersonen worden telkens voldoende geschetst en uitgediept. De natuurbeschrijvingen van de Highlands nodigen dadelijk uit om er naar toe te trekken. Inhoudelijk is het boek spannend en meeslepend. Nu al kijk ik uit naar het tweede deel dat zopas in het Engels verschenen is.

Een ideale ontspannende politieroman om enkele uren mee zoet te zijn. Er wordt ook nogal wat wijn en whisky gedronken.  Voor vele lezers misschien een uitnodiging…

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

News Reviews

We hebben nog geen externe links voor dit boek. Help je ons een handje?

Boekinformatie

ISBN 9789026346996
Aantal bladzijden 416
Afmetingen 216 x 136 x 36 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Ambo|Anthos
Auteur Helen Fields (auteur)

Ernst de Boer (vertaler)
Ankie Klootwijk (vertaler)

Helen Fields studeerde rechten, werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen en runde samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Tegenwoordig woont ze in Engeland. De serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol is inmiddels vertaald in zestien talen.

Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 26-09-2019
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.