Wat wit was: fiscale fraude in promotie

In een recensie elders op Doorbraak heet het nieuwe boek van Jan Tuerlinckx een mix te zijn van een Witwassen voor dummys en een columnboek. De bekende fiscale advocaat en docent antiwitwaswetgeving schraap vijftig sappige verhaaltjes over fiscale fraude. Fundamenteel komt het er op neer dat wij allemaal — dus ook u, beste lezer — fraudeurs en zwartwerkers zijn. Althans, zo denkt de Belgische fiscus erover.

Tuerlinckx weet waar hij over praat, want hij strijdt al zijn hele professionele leven tegen een al te gretige en te weinig kritische fiscus. Ook die verhalen komen aan bod in Wat wit was. Maar ook heel wat historische weetjes over Al Capone — witwassen hebben we aan hem te danken — de Romeinen, de couponnekestreinen naar Luxemburg en Nederland, de Panamapapers, KB Lux… 50 sappige maar intrieste verhalen over Fiscafka, zoals hij de fiscale bricolage in Belgenland noemt. Want dagelijks maakt Tuerlinckx in zijn praktijk hallucinante dingen mee die zelfs Kafka niet kon verzinnen.

Daarmee beschrijft Tuerlinckx als fiscalist de haken en ogen van de Belgische belastingwetgeving. Hallucinante verhalen, en dat voor een land met veruit de grootste belastingaanslag van Europa.

Promotie

Oud-belastinginspecteur Karel Anthonissen noemt het boek van zijn tegenstander vuurwerk. Dat vuurwerk kan u bij Doorbraak bestellen tegen 10 procent korting, en dat tot en met 11 november.

Boekvoorstelling

Donderdag 29 oktober kan u om 16u30 de boekpresentatie bijwonen van Wat wit was. Hier vindt u meer info over deze online voorstelling.

Wat wit was is deze week ons Boek van de week — een week lang tegen een voordelige prijs !

Bestel hier met 10% korting

Alvast veel leesplezier!

Doorbraak redactie