VS presidentsverkiezingen: boeken in promotie

Morgen weten we (misschien) wie de nieuwe president van de VS wordt. De hoop van velen berust bij de ene kandidaat, van vele anderen bij de andere kandidaat. En wie op Doorbraak de verslaggeving volgt van onze vaste medewerkers Roan Asselman, David Neyskens en Nick Mertens, weet dat het niet alleen een dubbeltje op zijn kant wordt. Die weet ook dat het een bijzonder ingewikkeld land is, met vijftig deelstaten en twee culturen, van elkaar gescheiden door een steeds breder kloof.

Om dat allemaal te begrijpen, verschenen er de voorbije weken en maanden tal van boeken over de VS, de presidentsverkiezingen en de huidige ‘POTUS’, Donald Trump. Het ene boek al beter dan het andere. Het ene al objectiever dan het andere.

Twee titels om mee te zijn

Rondvraag bij onze medewerkers levert twee titels op die volgens hen heel goed beschrijven hoe het er aan de andere kant van de plas aan toe gaat.

 

In Binnen het Witte Huis zou je het verhaal van Trump krijgen van de hand van Trump zelf. Het is immers het eerste heuse verhaal van het Witte Huis van Trump waarin de president, zijn familie en zijn staf on the record en volkomen openhartig met de auteur spreken. Doug Wead is een New York Times-bestsellerauteur. Niet meteen de meest conservatieve krant van de States.

 

 

Woede is het meest recente boek van Bob Woodward, ( u leest hier de recensie) sinds 1971 journalist bij The Washington Post en onthuller van het Watergateschandaal rond Nixon. Hij heeft al veel kilometers op de teller én dus ook Amerikaanse presidenten, over wie hij telkens een boek schreef. Nu dus ook over Donald Trump. En het is een erg recent boek, want ook de bekendmaking van wat we nu het coronavirus noemen aan de president, krijgt een plaats. En blijkt die coronapandemie de grootste beproeving te zijn van de zetelende president. Dit boek maakt van de lezer een toeschouwer op de eerste rij.

Promotie

Beide boeken kan u apart, of tezamen bestellen, telkens tegen 10 procent korting, en dat tot en met 10 november, als onze boeken van de week.

 

Bestel hier Binnen het Witte Huis tegen 10% korting

Bestel hier Woede – met 10% korting

Alvast veel leesplezier!

Doorbraak redactie