Tien Titels Tegen Tien Euro

Ons eindejaarscadeau voor u, trouwe boekenfan!
Met een boek kan je namelijk eens uitpakken. Geef meer met een boek, dus!

Dit is de selectie – €10 per boek, excl. verzendkost
geldig voor zover de voorraad strekt en tot 31 december 2022.

Nieuwe islamterreur en -radicalisering, de opmars van radicaal links en rechts, nucleair terrorisme, bioterreur en cyberterrorisme maar ook georganiseerde misdaad blijven een probleem.
Het zijn allemaal dreigingen waarmee we in de toekomst rekening zullen moeten houden. Uw veiligheid doorgelicht: Ontwapend brengt het u in kaart.

 

Dit boek behandelt de onbetwistbare kern van de islam, erkend door alle moslims, namelijk de Koran en de Overleveringen omtrent de Profeet, en schat in hoe deze zich in de huidige islambeleving vertaalt. De islam voor ongelovigen verwerkt nieuwe inzichten omtrent het ontstaan van de Koran, en nieuwe gebeurtenissen, nu onder meer aanslagen en het talrijk opduiken van kalifaatstrijders de problematische kanten van de islam wel heel dichtbij hebben gebracht.

 

België is geen democratie maar een particratie: het parlement controleert de regering niet, de regeringen regeren niet maar kibbelen wel, onafhankelijke instellingen zitten volgestouwd met partijcreaturen. Het begrotingstekort is monumentaal, er worden al decennialang geen grote akkoorden meer gesloten en op uitdagingen als migratie krijgen we geen vat.  Schone schijn is een ontnuchterende reis door de instellingen van een land waar zoveel slechts schone schijn is.

 

Er vloeit Vlaams belastinggeld naar Wallonië sinds 1830. De stroom liep ononderbroken van noord naar zuid. Veertien jaar na datum staat de studie van Juul Hannes er nog steeds. Economen van de UCL vroegen destijds de gegevens van Hannes op en reageerden nadien nooit meer, noch om zijn bevindingen te bestrijden, noch om ze te nuanceren. Vlaanderen betaalt biedt u een verhelderen beeld van wat we precies betalen.

 

‘Verban alles wat mogelijk is en leg een ecotaks op wat rest.’ Dat zou het motto kunnen zijn van de Groenen in de politiek, in Vlaanderen, België, Europa. Als menselijke CO2-uitstoot het probleem is, dan moet zowat elke menselijke activiteit aan banden worden gelegd, gecontroleerd en onderdrukt. De Groene Utopie toont aan dat ecologisme in se een antiliberale, anti-economische en zelfs totalitaire ideologie is.

 

Deze bundel ‘Wereldbeelden‘ biedt een selectie uit de honderden gesprekken die Jean-Pierre Rondas als vragensteller, programmamaker en producer heeft uitgezonden op radio Klara van de VRT.  Wereldbeelden ontstaan niet vanzelf, – we moeten er bewust aan werken. Dat hebben de verlichters en de romantische idealisten namelijk zelf ook zo gedaan. In deze tijden van omwenteling is oriëntering aangewezen. Hoe vormen we ons een beeld van de wereld zoals hij is – of zou moeten zijn?

‘Ik schrijf over de Bange Blanke Man die niet meer blank mag zijn. (…) Ik schrijf over de vervreemding zoals Jaap Kruithof die heeft gedacht, en zoals Michel Houellebecq (opnieuw) die heeft geromanceerd. Over het linkse debacle dat Cuba heet. Over miserabele reddingspogingen van links in Vlaanderen, zoals de G1000 en een treurige Arkprijs voor Anuna. En over Vlaanderens bestaan.’ Een kwestie van bestaan, dus.

 

‘Nooit meer Auschwitz’ werd een politiek en een veelvuldig geuit maatschappelijk credo. Het Auschwitz gen stelt echter vast dat het antisemitisme helemaal niet is verdwenen maar aan kracht heeft herwonnen via onder meer sociale media, folkloristische activiteiten en zogenaamde identitaire bewegingen. Gantman draagt door het familiale verleden wat hij zelf noemt ‘een Auschwitz-gen’ in zich, dat hem in staat stelt het sluimerend antisemitisme te onderkennen.

In zijn directe stijl bespreekt Theo Francken de drijfveren achter de ‘lange mars op Europa’, die honderdduizenden jonge mannen uit Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië elk jaar opnieuw ondernemen. Een mars die sinds de migratiecrisis van 2015 helemaal uit de hand is gelopen.
Zonder schroom fileert Theo de passiviteit die het traditionele establishment daartegenover plaatst. Continent zonder grens werd een bestseller.

 

Vanmol’s Hoop bundelt de belangrijkste cartoons die Erwin Vanmol deze tijdspanne maakte. Niet alleen toont het de evolutie van een cartoonist maar tevens is het reis terug door de tijd. Het is niet alleen een opsomming van gebeurde feiten, maar ook een terugblik naar hoe we tegen dingen aankeken. Het verzameld werk van twintig jaar ..

 

 

Beperkte voorraad: op is op!
Alvast veel leesplezier!

 

Boekenteam