Suske en Wiske: 75 en springlevend – en deze week in promotie!

Hoera… nu voor alle lezers van 6 tot 106:  jullie vinden voortaan ook stripverhalen in de Doorbraak online boekhandel 
En haast vanzelfsprekend starten we met een eerbetoon aan Willy Vandersteen en zijn stripfiguren die iedereen kent: Suske en Wiske.
Ik herinner mij hoe we met onze eerste centjes naar de winkel liepen voor de nieuwste Sus en Wis … met in het achterhoofd de hoop dat we tegelijk een snoepje konden buitmaken. Herkenbaar voor velen?
De stripverhalen van Suske en Wiske waren voor velen zowat de eerste kennismaking met boeken en ja — literatuur. Maar ook met geschiedenis en zowat de hele wereld, die de revue passeerde in de populaire stripreeks.

75 jaar

75 jaar Suske en Wiske  — het is zowaar cultureel erfgoed geworden — bood Vandersteens opvolger Paul Geerts de gelegenheid om een  hommage te brengen aan zijn leermeester. Qua tekenstijl behoort De preutse prinses tot de beste albums in de hele reeks, schrijft onze recensent Lode Goukens: dit hommage-album is op-en-top Suske en Wiske. (Elders op Doorbraak vindt u ook een exclusief interview met de inmiddels 83-jarige Paul Geerts.)
Ook Het Gewiste Wiske is volgens onze recensent voortreffelijk getekend en ontgoochelt niet dankzij een bovengemiddelde amusementswaarde. Hetzelfde kan gezegd van het maatschappijkritische Team Krimson.

Promotiepakket

Als eerbetoon bundelt de Doorbraak online boekhandel deze drie recente albums (die u zich uiteraard ook apart kan aanschaffen)
het Gewiste Wiske, De Preutse Prinses enTeam Krimson.

    

Het huidige team, dat Suske en Wiske al sedert 2005 tekent en schrijft, zocht in deze verhalen inspiratie bij Vandersteen-personages uit de beginjaren: de Zwarte Madam, Kludde, Lange Wapper en Tobias de hond. Ook  tante Sidonias vader uit de Snorrende Snor wordt opgediept en de nemesis van Suske en Wiske, crimineel mastermind Krimson is opnieuw van de partij. De prachtige tekeningen van Luc Morjaeu zullen wie Sus-en-Wis een tijdje niet meer volgde zeker bekoren.
Verrassend en vermakelijk!

Bestel nu

Tot volgende week, 25 augustus is deze bundel ons Boek van de Week. U schaft het zich aan tegen €21,97 – de verzendkosten nemen wij graag op ons.

Bestel hier uw driedelige Suske en Wiske-bundel met gratis verzending.

Alvast veel leesplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorbraak redactie