Links en rechts: een dialoog in promotie

Links & rechts in dialoog is het nieuwe boek van Sid Lukkassen. Het gaat over zowat alle samenlevingsvraagstukken en dito problemen. Noemt u het maar: cultuurmarxisme, migratie, godsdienst, Verlichting, vrijheid, macht, identiteit, EU, soevereiniteit, democratie … Sid Lukkassen, historicus en politiek filosoof, gaat de discussie niet uit de weg, in geen van de genoemde onderwerpen.
Integendeel, hij is van mening dat er een nieuwe generatie van onafhankelijke denkers moet opstaan die vrij en onbevangen in gesprek moeten gaan over alle grote themas. Dit brievenboek vormt daar alleszins een aanzet toe. Het is volgens Lukkassen een laatste en enige kans om systeemkritische gedachten en visies te ontwikkelen. Elke tijd moet een eigen antwoord vinden op de eigentijdse chaos, vragen en beproevingen. Dat kan niet door zich te blijven vastklampen aan bestaande structuren en symbolen.

U leest er in deze  recensie meer over.

Dat een vrolijke foto van Sid Lukkassen met GroenLinks-lid Zihni Özdil op sociale media haast een rel veroorzaakte, geeft aan hoe verstard en halsstarrig sommigen zich proberen staande te houden.
Links & rechts in dialoog doorbreekt alleszins die bekrompen visie en gaat uitbundig de confrontatie aan met links. Het is die openheid, de bereidheid tot luisteren naar wat de ‘andere te zeggen heeft, dat elke samenleving vandaag nodig heeft.

Het boek omvat correspondentie van Lukkassen met onder meer Jan Cornillie (sp.a), Othman El Hammouchi, filosoof Maarten Boudry, Ronald van Raak (van de Nederlandse links-radicale SP), auteur Peter van Duyvenvoorde (Forum voor Democratie), populisme-expert Anton Jäger, Nederlands eerste vrouwelijke imam Salima el Musalima en vele anderen. Een deel van de briefwisseling verscheen eerder op Doorbraak.be. Een zeldzaam vertoon van open dialoog tussen links en rechts…

Links &rechts in dialoog is ons tweede Doorbraak Boek van de Week: u geniet van 10% korting geldig tot 5 november.

 

Koop hier tegen 10% korting

 

Herre Daelemans