Elisabeth II in boekvorm – Promotie van de week

Sausage. Een blik op Elizabeth II. Wie niet voorbij het coverbeeld of de naam van de Queen kijkt, zou denken dat het een boek betreft over Zwan. Niets is minder waar. Sausage is het koosnaampje dat de hertog van Edinburgh geeft aan zijn gade. Volgens andere bronnen zou het niet worstje zijn, maar kool, cabbage. Wat dat zegt over het over de Britse eilanden heersende koningspaar, leest u in het nieuwe boek van Vlaanderens bekendste kenner van het Verenigd Koninkrijk, Harry De Paepe. Dat laatste zegt niet Doorbraak, waar Harry zijn anglofilie kwijt kan in commentaren en analyses. Dat zegt het weekblad Trends. Dus moet het wel waar zijn.

Godin

De Queen is er 94 en zit al 68 jaar op de troon. Alleen al daarom is ze én een monument én een vaste waarde. En niet enkel voor de Britten. Ze is er voor zowat elke bewoner van het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest altijd al geweest. Zij (en wij) weten van niets anders. Haar echtgenoot mag dan wel een godheid zijn op een godvergeten eiland in de Stille Zuidzee. Je zou haar bijna hetzelfde toeschrijven.

Elisabeth II blijft Britten én buitenlui beroeren. Ze intrigeert. Niet enkel als koningin, maar ook als moeder/grootmoeder/overgrootmoeder, als echtgenote die haar man weleens tennisrackets naar het hoofd durft gooien, als fokker van honden (corgies) en paarden, als automechanieker… Al decennia wordt uit haar kledij een code afgeleid om te achterhalen wat haar standpunt in deze of gene is. We willen weten wat ze in haar handtas heeft zitten. Welke van de vele (hoeveel, dat kan u in het boek lezen) premiers ze wél of niet kon pruimen. En hoe rijk zij is.

Sausage

Sausage

Elisabeth II is de koningin-moeder van alle Britten, zelfs van de republikeinen. Een reden voor Harry De Paepe om een kleine biografie aan haar te wijden. Zonder scrupules en met veel, heel veel tongue in cheek, beschrijft hij de franjes van de Britse monarchie en probeert hij de Elisabeth onder de kroon te peilen.

Promotie

Sausage is nog maar net verschenen en kan u nu in promotie aanschaffen in de boekhandel van Doorbraak. Zónder verzendkosten. Geldig tot 29/9/20.

Bestel hier uw exemplaar met gratis verzending

 

 

Doorbraak redactie