De Roets 2022 is uit!

De ROETS 2022 is uit!
En ja, kenners kijken er elk jaar naar uit.
De Roets is de bekende muurkalender, die u een jaar lang elke week markante en historische verhalen uit onze contreien laat (her)ontdekken.

Over Ernest Soens bijvoorbeeld, die burgemeester van Grimbergen die in de jaren 70 met de bouw van het Cultuurcentrum het Vlaamse leven in Strombeek een nieuw elan gaf. En over Guido Cassiman – jawel, die van het Trio Cassiman – die de eerste was om Omroep Brabant te leiden.

De Bach van de beiaard

En over Jef van der Veken, de alom gewaardeerde meestervervalser. Of Antonia Van Damme, de ‘grande dame’ uit Sint-Laureins die er het Godshuis liet bouwen. En al gehoord van Gustaaf De Loor, de eerste Vlaming die de Vuelta won en achteraf meewerkte aan de landing van Apollo 11 op de maan?

Wist u dat Matthias vanden Gheyn de Bach van de beiaard genoemd werd? En Emmanuel Durlet de dichter van het klavier? U leest er het verhaal over de Damesvrede van Kamerijk en over Cathelijne Van den Bulcke, die in Lier als heks verbrand werd. En weet u wie Theodoor Van Loon was, de atypische schilder? Waarom de radeloze broers Johannes en Cornelis De Witt een spotlichtje krijgen? Wat dichter Paul Snoek met het pompgemaal in Nieuwpoort te maken heeft? En of Vlaamse ridders al petanque speelden?

Visser Neerlandia Prijs voor Cultuur

De Roets, schrijft onze recensent Harry De Paepe elders op Doorbraak, ‘profileert zich als ‘het geheugen van de Lage Landen’ en dat al sinds 2005, en ontving in 2010 de Visser Neerlandia Prijs voor Cultuur. Als u wil weten wie Maria van Bel was of wie ‘Elx syne tyt’ als signatuur had en wie door de Duitsers ‘die Kanone in Konzerthäuser’ werd genoemd, dan is deze weekkalender ‘een must om in huis te halen.’

Die verhalen, en nog veel meer, leest u in De Roets 2022. Daarbovenop krijgt u elke week verrassende weetjes, is er voldoende ruimte voor notities en zijn er voor quizfanaten heel wat historische puzzels. Voor groot en klein. Een ideaal geschenk!

We bieden het u in onze online boekhandel graag aan tegen een voordeelprijs.

Bestel hier en nu reeds uw exemplaar.

 

boekenteam