Boekenpakket Japan in promotie

Op zondag kan u deze weken twee televisieprogramma’s over Japan bekijken. De in Vlaanderen wereldberoemde knuffelmacho Tom Waes trok, net voor de globale lockdown, door het land van de Rijzende Zon. En de in Nederland alom gevierde cabaretière en columniste Paulien Cornelisse. Ook zij trok in februari door het De reeksen lopen op resp. VRT Eén en NPO 2 VPRO.

Cornelisse is hier dan minder bekend, zij kent zo veel meer van Japan dan Waes. Twintig jaar geleden studeerde ze in Japan en twee jaar geleden draaide ze al een docureeks van vier afleveringen over het land. ‘Meestal wordt Japan afgeschilderd als een rariteitenkabinet,’ zegt Cornelisse bij het begin van elke aflevering. Dat Japanse rariteitenkabinet ontdoet ze met hand, tand en een gulle glimlach van alle raadsels voor ons, westerse Lagelanders.

Dat laatst doet ze niet alleen op televisie, maar ook op papier. Parallel verscheen immers het boek Japan in honderd stukjes. Zoals de titel zegt: letterlijk honderd columns in een prachtig vormgegeven boek. Weetjes over taal en cultuur van dat verre, vreemde land.

 

Japan en de Japanners

Iets droger en analytischer is het boek Geen zee te hoog van oud-Panoramajournalist Paul Muys. Hij reisde al vele malen naar het land, op zoek naar oplossingen voor de vele vragen die hij had. Waarom blijft de Japanse regering zo vasthouden aan kernenergie? Waarom blijven Japanners op walvissen jagen? En steenkool invoeren? Zijn er vandaag nog geisha’s actief in Japan? Hoe komt het dat er zovelen seks afwijzen? Waarom gaan Japanners nooit in staking? Hoe democratisch is een land waarin één partij al decennialang aan de touwtjes trekt? Waarom voert Japan zo’n strikte immigratiepolitiek? Waarom zijn de Japanners zo dol op robots?

Paul Muys gaat als een journalist op zoek naar verhalen achter Japan en de Japanners, om Japan en de Japanners beter te begrijpen.

Promotie

U kan dit Japanpakket bestellen bij Doorbraak tegen de eenmalige prijs van €36,90(ipv €41,50) – geldig tot 16/06/20

 

Bestel hier uw Japanpakket aan voordeelprijs

 

 

Doorbraak redactie