Achtervolgd door Poetin

De werkelijkheid overtreft de fictie. Dat wordt nog maar eens duidelijk in dit waargebeurd en onthullend verhaal dat alle verzonnen thrillers overtreft.
Bill Browder is een Amerikaans-Britse financier die na de perestrojka een investeringsfonds opricht in Moskou: het Hermitage Fonds, dat voor 4,5 miljard dollar Russische aandelen beheert. De bedrijven waarin hij investeert worden telkens leeggeroofd door Russische oligarchen en corrupte ambtenaren. Je kan dit accepteren als zijnde ‘eigen aan het systeem’ of je kan besluiten er tegen in te gaan. Met name Browder pikt dat niet langer en begint aan zijn ontmaskeringsronde. Een van zijn advocaten, Sergej Magnitski die 230 miljoen dollar corruptie geld op het spoor was, komt te dicht bij de waarheid. Hij wordt gearresteerd en 12 maanden later vermoord (doodgeknuppeld) in een gevangeniscel.

De overheid als roversbende

Poetin noemt Browder een bedreiging voor de nationale veiligheid en zet hem het land uit. De Hermitage-portefeuille wordt geliquideerd terwijl ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken de kantoren van Hermitage binnenvallen en alles confisceren.
Browder laat alles achter zich en gaat op zoek naar gerechtigheid. Omkopingen, desinformatie en moordaanslagen: Poetin schrikt nergens voor terug om zijn rijkdom en macht te beschermen.

Op 356 bladzijden leest u in Achtervolgd door de staatsmaffia over de hellevaart van bonafide ondernemers in Rusland, schrijft Frans Crols in zijn recensie elders op Doorbraak. De Russen sturen ook huurmoordenaars naar het westen voor de vernietiging van iedereen die hun maffiastaat bedreigt. Het vinden van Russen die miljarden witwassen is een puzzel die leidt langs honderden kanalen, aldus Crols.
Het Amerikaanse Barron’s – de top in financiële verslaggeving – publiceert over Hermitage en het onderzoek van Magnitski en onderzoeksjournalisten wereldwijd pingpongen mee in het treffen van de donkerste netwerken.

Achtervolgd door de staatsmaffia is een ontstellend verslag van de hoogste criminaliteit wereldwijd, voor niets terugdeinzende ambtenaren en politici, verdachte witwasoperaties en zelfverrijking van een kransje kameraden rond Poetin.
Ontstellend en huiveringwekkend, want waargebeurd. Een beeld van de 21ste eeuw, als het ware.

Achtervolgd door de staatsmaffia is ons boek van de week,verkrijgbaar in onze webwinkel tijdelijk tegen een voordeelprijs.

Bestel hier uw exemplaar

Meer boekennieuws en alle recensies vindt u in ons boekenkatern: https://doorbraak.be/boeken-en-recensies

 

boekenteam